Grup tință

Grupul țintă căruia ne adresăm este format din 740 de persoane din mediu rural din județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița și Prahova care aparțin următoarelor categorii:

a. 500 de persoane inactive pe piața muncii: persoane care desfășoară numai activități casnice în gospodăria proprie sau a unei rude (prepararea hranei, menținerea curățeniei, îngrijirea și educarea copiilor), neavând o sursă proprie de venit;

b. 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă: persoane care desfășoară numai activități pentru uz propriu, fără a comercializa legumele și/sau fructele recoltate.

Grupul tință se poate înscrie pentru a participa la cursuri, cu ocazia deplasărilor în regiunile Ilfov, Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman a echipei de implementare a proiectului. În perioada deplasărilor în regiunile de implementare este planificată intensificarea promovării şi vizibilitatea proiectului în plan local, fiind organizate inclusiv sesiuni de informare.

Participanții pot beneficia de:

  • Dobândirea de noi competenţe profesionale;
  • Creșterea șanselor de ocupare a unui loc de muncă în străinatate;
  • Premii pentru cele mai bune 75 planuri de afaceri;
  • Subvenţii pentru participarea la cursuri.
  • Posibilitatea de a lucra cu formatori cu simţ practic, ale căror cunoştinţe provin din experienţe personale, trăite în toate fazele înfiinţării şi conducerii unei firme, atât în ţări occidentale cu vechi tradiţii comerciale, precum Austria şi Germania, cât şi în România.